Vandens čiaupai: kaip išsirinkti sau tinkamiausią?

vandens čiaupai

Vandens čiaupai, arba kitaip – vandens maišytuvai, yra būtina santechnikos dalis kiekvieno iš mūsų namuose

 

Jei šiuo metu įsirenginėjate būstą, vandens čiaupai yra tas klausimas, kurį anksčiau ar vėliau teks prieiti. Šiuos santechninius įrenginius dažniausiai sutinkame vonios kambaryje bei virtuvėje. Vanduo – kasdien itin plačiai naudojamas, tad tinkamai veikiantys, kokybiški vandens čiaupai užtikrins, jog gaminti maistą, praustis, gerti būtų visiškai komfortiška.

Naujausi, aukščiausios klasės vandens maišytuvai ne tik suteiks patogumo jausmą jais naudojantis, bet neretai ir padės sutaupyti. Vis dažniau sutinkami tiek vandens filtrai, tiek vandens čiaupai, kurie gaminami vardan ekonomiškesnio vandens suvartojimo namuose. Vandens filtravimo sistema sukombinuota su puikiu maišytuvu padės Jums turėti visada švarų ir saugų vandenį ir sunaudoti jo mažiau.

Neretai, įrenginėdami namus labiau atkreipiame dėmesį į stambias detales, bet pamirštame pasirūpinti, jog smulkiosios irgi būtų kokybiškos. Tai, kad įrenginys nedidelis, nereiškia, jog jis daro lygiai tokią pat nedidelę įtaką Jūsų buičiai. Kokybiškas, modernus maišytuvas bus patogus naudoti, sutaupys vandens bei pinigų, dažniausiai galėsite pasirinkti ir ypatingą, unikalų jo dizainą. Juk, kaip ir minėjome, vanduo yra šimtu procentu pats svarbiausias dalykas kiekvieno iš mūsų namuose. Jis naudojamas kasdien ir absoliučiai viskam. Pasirūpinkite, jog naudotumėtės švariu, kokybišku vandeniu.

Kaip gi vandens čiaupai gali padėti sutaupyti?

Modernūs vandens maišytuvai gali sutaupyti 3-5 litrus vandens per minutę! Taigi, net atlikdami paprasčiausius namų ruošos darbus, efektyviai taupysite vandenį bei pinigus. Žinoma, neretai žmonės renkasi vandens čiaupą pagal jo kainą, tačiau, nepagalvoja, jog brangesnis, modernesnis vandens čiaupas gali visiškai atsipirkti vos per keletą mėnesių, smarkiai sumažindamas Jūsų sunaudojamo vandens kiekį.

Jei nesate tikri, koks vandens čiaupas yra pats tinkamiausias konkrečiai Jūsų patalpoms, visuomet rekomenduojame pasikonsultuoti su patyrusiais santechnikais arba modernių maišytuvų gamintojais. Įrenginiuose gali būti naudojamos skirtingos technologijos, tad vertėtų išsiaiškinti, kokios konkrečiai yra naudojamos Jūsų pasirinktame įrenginyje.

Vandens maišytuvo valdymo tipai

Turbūt, visi žinome, jog vandens čiaupai gali būti valdomi sukamomis rankenėlėmis, svirtimis ir kitokiais būdais. Tai kokį gi variantą pasirinkti? Kuo jie skiriasi? Ar vienas geresnis už kitą? Neretai, tai gali būti paprasčiausias dizaino sprendimas, kuomet svarbu ne tik komfortiškumas naudojant, bet norisi patalpai suteikti vienokią ar kitokią atmosferą. Pavyzdžiui, vandens maišytuvai sukamomis rankenėlėmis puikiai tinka „vintage“ estetikai arba jaukiam sodybos vonios kambariui, o vandens maišytuvai valdomi mygtukais, puikiai „įsipaišys“ į modernią, futuristinę estetiką.

Mygtukais reguliuojami čiaupai dažniausiai pasirodo ekonomiškesni, nes vos vienu mygtuko paspaudimu Jūs galite reguliuoti tiek vandens tekėjimo greitį, tiek temperatūrą. Tokio tipo maišytuvus galima įrengti tiek virtuvėje, tiek Jūsų duše, vonioje. Dar vienas mygtukais valdomo maišytuvo pliusas – švara. Mažiau šansų visam čiaupui pasidengti kalkėmis, valdymas mažiau reikalauja lietimo rankomis.

Žinoma, neverta visiškai „nurašyti“ čiaupų su sukamomis rankenėlėmis bei svirtimis, jų taip pat galima rasti tikrai ypatingai aukštos kokybės, tiesiog vertėtų rinktis modernesnį modelį.

Visuomet apsvarstykite ne tik tai, kaip norėtumėte valdyti vandens tėkmę, bet ir kokiame aukštyje turėtų būti įtaisytas maišytuvas. Šiais laikais neretai galite rasti maišytuvų, kurių dalys išsitraukia, yra lengvai valdomos. Tai ypatingai patogu plaunant indus virtuvėje, tad jeigu dažnai gaminate, maišytuvas, kurį galite ištraukti ir netgi pakeisti vandens tekmės rėžimą iš paprasto į „dušinį“ – bus puikus pagalbininkas virtuvėje.

Kokių gamintojų vandens čiaupai populiariausi?

Na, kaip ir bet kur kitur, dažniausiai pasitaiko Kinijoje pagaminti vandens maišytuvai. Tačiau jie populiarūs ne dėl savo kokybės, o dėl kainos. Didelė dalis žmonių visgi nusprendžia pataupyti ir įsigyti kuo pigesnį čiaupą, nes negali sau leisti įsigyti brangesnio arba tiesiog nesirūpina vandens taupymo klausimais. Visgi žmonės, kurie nori kokybiškesnės įrangos bei planuoja sutaupyti vandens bei pinigų, dažniausiai renkasi Italijoje arba Vokietijoje pagamintus čiaupus.

Jei ateityje Jums bus reikalingas maišytuvo remontas, tikrai paprasčiau gauti kokybišką, to paties gamintojo pagamintą įrenginio dalį iš Europos šalių. Dažnai žinomi maišytuvų gamintojai netgi turi dedikuotus servisus

REIKIA SANTECHNIKO?

VANDENS ČIAUPAI, JŲ ĮRENGIMAS, PROFILAKTIKA BEI REMONTAS – APSANTECHNIKAS

Turite klausimų?

Susisiekime telefonu +370 68116655 arba el. paštu info@apsantechnikas.lt